Κουνέλι στιφάδο

Από mama-katerina, 29 Αύγουστος, 2017
Μερίδες

Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...

Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί. 

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από μύλο, ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό, δάφνη, τα
γαρύφαλλα, ένα μπαστούνι κανέλα, μπαχάρι, σκόρδο και αλατοπίπερο.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα.

Παράλληλα, καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζετε σταυρωτά στη ρίζα τους.

Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι στιφάδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου.

Καλή όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (26 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας