Κριθαρότο με γαρίδες σπυρωτό, ένα πεντανόστιμο φαγητό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/08/2023

Η συνταγή για ένα πιάτο που μοσχομυρίζει θάλασσα. Κριθαρότο με γαρίδες σπυρωτό, ένα πεντανόστιμο φαγητό. Ελαφρύ, γρήγορο και άκρως απολαυστικό. Συνοδεύσετε το με ούζο ή λευκό κρασί!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 ποτ. κρασί λευκό
  • 8-10 ντοματίνια
  • 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • Λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μισή λιτ. ζωμός λαχανικών (2 κύβοι λαχανικών)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Λίγες σταγόνες tabasco ή 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα εντόσθιά τους, από τη ράχη τους, ενώ κρατάμε τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα που είναι και το μυστικό της νοστιμιάς.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρέ από το κολοκύθι και το σκόρδο σπασμένο.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, ίσα-ίσα ν' αλλάξουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί τελείως το κρασί, αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι (τις διατηρούμε ζεστές).

Προσθέτουμε το κριθαράκι στο τηγάνι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.

Έπειτα κόβουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις τριμμένες ντομάτες.

Αν μας αρέσει να τσιμπάει λίγο, προσθέτουμε λίγες σταγόνες tabasco ή λίγη καυτερή πιπερίτσα.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ζωμό λαχανικών, διαλύοντας 2 κύβους λαχανικών σε ενάμιση λίτρο βρασμένο νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε τον ζωμό.

Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει τον ζωμό, προσθέτουμε την επόμενη δόση.

Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.

Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε τακτικά το κριθαρότο μην κολλήσει.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Το κριθαρότο με γαρίδες είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

kritharoto-teliko

Συμβουλές

  • Όταν θα σερβίρουμε το κριθαρότο, πρέπει να έχει αρκετή υγρασία, γιατί όσο μένει ρουφάει τα υγρά του και στεγνώνει.
  • Αντί για φρέσκιες γαρίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένες.

Σχετικές συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας