Μοναδικό ριζότο parmigiano με καραβίδες

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/08/2022

Ψάχνετε μια ξεχωριστή συνταγή για δείπνο; Μοναδικό ριζότο parmigiano με κα-ραβίδες. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε το και θα ξετρελάνετε τους πάντες!

Υλικά συνταγής

Για τις καραβίδες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο, σε φετούλες
  • 18 καραβίδες με το κέλυφος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Λίγο σκόνη σαφράν (1/8 κ.γλ)
  • Λίγο κάρυ, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μπράντι

Για το ριζότο

Βλέπε συνταγή για ριζότο α λα parmigiana, εύκολη νοστιμιά

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα, για να πάρει άρωμα το ελαιόλαδο.

Μετά το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Έχουμε ήδη αλατοπιπερώσει από κάθε μεριά τις καραβίδες και στη συνέχεια τις βάζουμε στο τηγάνι.

Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ, γυρνώντας τες.

Κατόπιν προσθέτουμε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μπράντι και μόλις ζεσταθεί, το ανάβουμε προσεκτικά και κουνάμε απαλά το τηγάνι μέχρι να πέσουν οι φλόγες.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το ριζότο με τη βασική συνταγή.

2 λεπτά πριν ετοιμαστεί, ρίχνουμε μέσα τις καραβίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύουμε (εάν είναι πηχτό, αραιώνουμε με λίγο επιπλέον ζωμό, έτσι ώστε το ριζότο να απλώσει μέσα στο πιάτο).

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο ριζότο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση σαφράν, μπορείτε να ρίξετε λίγο επιπλέον μέσα στο ρύζι  κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
  • Αντί για σκόνη κάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πάστα.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπράντι με λευκό κρασί.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ριζότο

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας