Κρητικός Ντάκος

Υλικά συνταγής

Ο παραδοσιακός κρητικός ντάκος εμφανίζεται σε διάφορες παραλλαγές. Μία απο αυτές είναι η παρακάτω συνταγή.

Παίρνουμε την κριθαροκουλούρα και την βρέχουμε ελαφρά για να μαλακώσει.

Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο φροντίζοντας να καλύψει όσο μεγαλυτερη επιφάνεια γίνεται χωρίς όμως να ρίξουμε μεγάλη ποσότητα.

Απλώνουμε πάνω στον ντάκο τίς ψιλοκομμένες ντομάτες, το ψιλοκομμένο αγγούρι, την κάπαρη και τις ελιές.

Τελευταία βάζουμε την φέτα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ο κρητικός ντάκος είναι έτοιμος.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Τη βαθμολογώ με 10 - το ελαιόλαδο πρέπει να είναι παρθένο και οξύ βέβαια για να παίζει με το γλυκό-ουδέτερο του ντάκου... :)


Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: