Κρητικός Ντάκος

Από eleni, 10 Νοέμβριος, 2009
Μερίδες

Ο παραδοσιακός κρητικός ντάκος είναι ένα λατρεμένο ορεκτικό που εμφανίζεται σε διάφορες παραλλαγές. Μία από αυτές είναι η παρακάτω συνταγή. Απαραίτητο συστατικό η κριθαροκουλούρα.

Παίρνουμε την κριθαροκουλούρα και τη βρέχουμε ελαφρά για να μαλακώσει.

Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο φροντίζοντας να καλύψει όσο μεγαλυτερη επιφάνεια γίνεται χωρίς όμως να ρίξουμε μεγάλη ποσότητα.

Απλώνουμε πάνω στον ντάκο τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το  ψιλοκομμένο αγγούρι, την κάπαρη και τις ελιές.

Τελευταία βάζουμε την φέτα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ο κρητικός ντάκος είναι έτοιμος.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.9 (21 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

dimitris

πριν από 12 έτη 9 μήνες

Τη βαθμολογώ με 10 - το ελαιόλαδο πρέπει να είναι παρθένο και οξύ βέβαια για να παίζει με το γλυκό-ουδέτερο του ντάκου... :)

Οι νέες συνταγές μας