Κροτσίνι με τυρί και πιπεριά, ένα υπέροχο σνακ!

Υλικά συνταγής

Η συνταγή για έναν υπέροχο μεζέ. Δοκιμάστε τα υπέροχα κροτσίνι με τυρί και πιπεριά και θα εντυπωσιαστείτε. Ιδανικά για να τα σερβίρετέ στην αρχή μιας γιορτής για να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 1 μικρή πιπεριά, κόκκινη
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. πράσινες ελιές, γεμιστές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο, κομμένη στη μέση
  • Αλάτι
  • Ταμπάσκο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε τις ελιές σε χοντρά κομμάτια.

Ψήνουμε την πιπεριά σε δυνατό φούρνο ή στη φλόγα του γκαζιού, μέχρι να μαυρίσει η εξωτερική φλούδα της.

Τη βάζουμε αμέσως σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στην συνέχεια, αφαιρούμε τη φλούδα της πιπεριάς, τη χωρίζουμε στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους και το άσπρο κοτσάνι.

Την κόβουμε κομματάκια και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το τυρί, λίγες σταγόνες ταμπάσκο και λίγο αλάτι και λειτουργούμε τη συσκευή για λίγα λεπτά.

Έπειττα ρίχνουμε όλο το μείγμα σ’ ένα μπολ, ενσωματώνουμε τις τεμαχισμένες ελιές, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού πάνω στη σχάρα, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας το πινέλο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 5 με 6 λεπτά.

Κατόπιν, τρίβουμε τις ψημένες φέτες με το σκόρδο.

Αλείφουμε τις φέτες με το μείγμα της πιπεριάς, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τέλος τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 3 με 4 λεπτά.

Τα κροτσίνι με τυρί και πιπεριά είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τα κροτσίνι σ’ ένα πιάτο και τα γαρνίρουμε με κομματάκια πιπεριάς και φύλλα σαλάτας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: