Πεντανόστιμα τυρόψωμα, ιδανικά για την παραλία ή τον μπουφέ!

Υλικά συνταγής
Πεντανόστιμα τυρόψωμα για την παραλία ή τον μπουφέ

Το καλοκαίρι καλά κρατεί και η παραλία έχει την τιμητική της. Και μπορεί οι περισσότερες πλαζ να είναι οργανωμένες, με ποτά και φαγητό, αλλά μπορούμε πάντα να κάνουμε οικονομία και υγιεινή διατροφή, παίρνοντας μαζί μας φαγητό. Ιδίως όταν έχουμε μικρά παιδιά που ολοένα πεινούν, το ταπεράκι είναι η μόνη λύση. Τι παίρνουμε, λοιπόν, στην παραλία; Μα φυσικά πανεύκολα, πεντανόστιμα τυρόψωμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Δείτε πόσο εύκολα γίνονται με την παρακάτω συνταγή.

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 450 γρ τριμμένα τυριά (φέτα κυρίως, γραβιέρα ή και κασέρι)
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε ζύμη, όπως στην πίτσα.

Ζυμώνουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το χλιαρό νερό (προσοχή, όχι καυτό γιατί θα κόψει η μαγιά), αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε συνθήκες περιβάλλοντος.

Αφού φουσκώσει, τη μοιράζουμε σε μικρά μπαλάκια, και πλάθουμε το κάθε μπαλάκι με τυρί, ανοίγοντάς το σαν πλατιά τηγανήτα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τυρόψωμα.

Ως πιο υγιεινή επιλογή, μπορούμε φυσικά να ψήσουμε τα τυρόψωμα στο φούρνο, σε αντικολλητικό χαρτί.

Μόλις πάρουν χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.

Εναλλακτικά: Στην ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε και ελιόψωμα, αρκεί να προσθέσουμε ψιλοκομμένη ελιά και ρίγανη.

Συμβουλές

  • Τα τυρόψωμα διατηρούνται στο ψυγείο. Ψήστε τα το απόγευμα για να τα έχετε έτοιμα την επόμενη μέρα στην παραλία!
  • Μπορείτε φυσικά να δώσετε ωραίο σχήμα στα τυρόψωμά σας και να τα σερβίρετε στο μπουφέ στο παιδικό πάρτυ ή την γιορτή σας!

Δείτε κι άλλες συνταγές για σνακ με τυρί

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.6 (Ψήφοι: 10)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 

Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: