Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που πάει πακέτο με το ουζάκι. Πιπεριές γεμιστές με φέτα, ο καλύτερος μεζές! Ζεστές η κρύες είναι το ίδιο νόστιμες. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά συνταγής
- 15 πράσινες πιπεριές, μακριές
- 250 γρ. Τυρί φέτα, τριμμένο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ψωμί ψίχα, μπαγιάτικο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις σκίσουμε.
Σ' ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα πατάμε μ' ένα πιρούνι, να ενωθούν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και ανακατεύουμε την πιπεριά και το μαϊντανό.
Μ' ένα κουταλάκι, γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του τυριού και κλείνουμε το άνοιγμα, βάζοντας ένα μικρό κομμάτι ψωμί, ώστε να μην τρέξει το τυρί στο ψήσιμο.
Κατόπιν, αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ.
Τέλος, τις γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Οι πιπεριές με γέμιση φέτα είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να τηγανίσουμε τις πιπεριές μας, αντί να τις ψήσουμε στο γκριλ.
Σχετικές συνταγές
- Γεμιστές πιπεριές με τυριά και ντομάτα, ένας μεζές-όνειρο!
- Πιπεριές γεμιστές με φέτα πικάντικες
- Ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κλασικές με ελαιόλαδο και λεμόνι!
- Πιπεριές γεμιστές με τυρί
- Πιπεριές γεμιστές με μελιτζάνα, σκέτη απόλαυση!