Λαζάνια Borgataler, μια τυροαπόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 24/05/2022

Η πιο νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά! Δοκιμάστε πάση θυσία τα μοναδικά λαζάνια Borgataler και θα γλύφετε τα δάχτυλα σας. Το Borgataler ταιριάζει ιδανικά στην μπεσαμέλ, γιατί έχει την υφή του μαλακού τυριού που λιώνει υπέροχα.  Θα σας αφήσει άφωνους!

Υλικά συνταγής

  • 260 γρ. ADORO Borgataler, τριμμένο στον τρίφτη
  • 5 κ.σ. βούτυρο ΑDΟRΟ
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδου, λιωμένη
  • 450 γρ. κιμά
  • 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • Μισό ποτ. νερό (μέσα στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο ζωμό λαχανικών και 1 κύβο ζωμό βοδινού)
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 1 λίτ. γάλα
  • 12 μεγάλα λαζάνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα.

Δένουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά.

Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε την μπεσαμέλ με τα 2/3 από το τριμμένο τυρί.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σ' ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα ντοματάκια και το ζωμό και βράζουμε για μισή ώρα.

Κατόπιν, ρίχνουμε σ' ένα πυρίμαχο σκεύος λίγη μπεσαμέλ και τοποθετούμε με τη σειρά τέσσερα λαζάνια.

Από πάνω απλώνουμε κιμά και μετά μια στρώση μπεσαμέλ.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (η τελευταία στρώση πρέπει να είναι μπεσαμέλ).

Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.  

Τα λαζάνια Borgataler είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να γίνει πιο πικάντικο το φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε και 100 γραμμάρια μυζήθρα ή φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για λαζάνια

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας