Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά συνταγής

Πλένουμε τις μελιτζάνες, και τις καθαρίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση, κατακόρυφα, ώστε να ανοίξουν και τις τηγανίζουμε στο λάδι τους, μέχρι να μαραθούν.

Μετά τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνιθο και το δυόσμο. Τα σωτάρουμε όλα μαζί στο τηγάνι, μέχρι να κοκκινήσουν λιγάκι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα κουτάλι και με το μείγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας στο άνοιγμα που τους είχαμε κάνει πριν τις τηγανίσουμε. Το υπόλοιπο μείγμα το περιχύνουμε στο ταψί. Ύστερα, ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Το ιμάμ μπαϊλντί μας είναι έτοιμο! Τρίβουμε μπόλικη φέτα στο πιατάκι μας και καλή μας όρεξη...

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: ALEXANDRA

ένα τούρκικο φαγητό που αν το μεταφράσουμε θα βρούμε έναν λιπόθυμο ιμάμη, καλήτερα να το φάμε!

Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: