Μπακαλιάρος τηγανιτός με κουρκούτι

Από eleni, 25 Μάρτιος, 2010
Μερίδες

Αυτή εδώ είναι η κλασική συνταγή για τηγανιτό μπακαλιάρο με κρατσανιστή κρούστα από κουρκούτι. Συνδυάστε το με σκορδαλιά και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και αφαιρούμε τα πτερύγια και το δέρμα.

Τον βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και τον αφήνουμε να ξαλμυρίσει για 10-12 ώρες αλλάζοντας το νερό τακτικά. Όσες περισσότερες φορές, τόσο το καλύτερο για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου. Έπειτα, τον στραγγίζουμε και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ασπράδι, το ξύδι τη σόδα και το νερό και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν κουρκούτι.

Έπειτα, αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι ώστε να ασπρίσουν και από τις δύο πλευρές τους. Αμέσως μετά τα τηγανίζουμε ένα-ένα σε τηγάνι όπου έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να κάψει (όχι υπερβολικά!).

Μόλις δούμε ότι ο μπακαλιάρος έχει αποκτήσει μια κοκκινωπή κρούστα, τον βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε κάθε κομμάτι σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει.

Ο τηγανιτός μπακαλιάρος με κουρκούτι είναι έτοιμος! Σερβίρουμε με σκορδαλιά και καλή μας όρεξη.

Συμβουλές

  • Υπάρχουν πολλοί τρόποι για σωστό κουρκούτι. Αν δεν θέλετε να βάλετε νερό, δείτε τη συνταγή  μας για το τέλειο κουρκούτι για τηγανιτό μπακαλιάρο όπου θα μάθετε και πολλά μυστικά για το τηγάνισμα.
  •  Χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι αρκετά βαθύ ώστε να μην πετάγεται το λάδι.
  •  Το τηγάνισμα θέλει αρκετό ελαιόλαδο, να καλύπτει τον μπακαλιάρο τουλάχιστον μέχρι τη μέση.
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.2 (22 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

dimitris

πριν από 12 έτη 4 μήνες

Ωραίο κουρκούτι γίνεται και χωρίς αυγό. Βάζουμε μαγιά και μια κουταλιά μέλι και ο τηγανητός μπακαλιάρος γίνεται μούρλια!

Οι νέες συνταγές μας