Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για ένα νηστίσιμο γλυκάκι που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς. Με ξηρούς καρπούς που κάνουν τη διαφορά. Ελαφρύ και πεντανόστιμο. Απολαύστε το κάθε εποχή του χρόνου.
Υλικά συνταγής
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 165 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1μισή κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 κούπα χουρμάδες, χοντροκομμένους
- 1 μισή κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
- Μισή κούπα σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το χυμό με το ελαιόλαδο και το ξύσμα.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας, ώσπου να γίνει αραιός χυλός.
Έπειτα σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς, τους πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές αλεύρι και τους ανακατεύουμε απαλά μέσα στο χυλό.
Τέλος τον αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Το νηστίσιμο γλυκό με ξηρούς καρπούς είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Αντί για ξανθή σταφίδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη.
Άλλες συνταγές
- Σάμαλι νηστίσιμο πανεύκολο
- Σκαλτσούνια νηστίσιμα
- Κεικ με ξηρούς καρπούς
- Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς