Κεικ με ξηρούς καρπούς

Από eleni, 31 Δεκέμβριος, 2009
Μερίδες

Για το κέικ με ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε: καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους και ακόμα και φρούτα.

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά.

Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Προσοχή, δεν χρειάζεται να παραγεμίσουμε τη φόρμα μέχρι πάνω, αφού η πίτα θα φουσκώσει.

Ψήνουμε το κεικ με ξηρους καρπούς στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αυτό θα πρέπει να βγει "καθαρό"

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (29 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

dimitris

πριν από 12 έτη 7 μήνες

Αντί για ζάχαρη άχνη, μπορούμε να βάλουμε γλάσο από σοκολάτα για να είναι πιο ...τέλειος ο πειρασμός; :)

Οι νέες συνταγές μας