Νόστιμα φιλετάκια κοτόπουλου με γαλοπούλα και μπέικον

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 20/05/2022

Μια πεντανόστιμη συνταγή, κατάλληλη για όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα φιλετάκια κοτόπουλου με γαλοπούλα και μπέικον και θα μας θυμηθείτε. Λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα!

Υλικά συνταγής

  • 16 φέτες μπέικον
  • 8 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε 16 μπαστουνάκια
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε 16 μπαστουνάκια
  • 100 γρ.λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 φυλλαράκια φασκόμηλο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Χτυπάμε ελαφρά τα φιλέτα του κοτόπουλου για να πλατύνουν.

Αλείφουμε τη μια πλευρά τους με μουστάρδα και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.

Στη συνέχεια, βάζουμε πάνω σε κάθε φιλέτο από 2 μπαστουνάκια καπνιστής γαλοπούλας από 2 μπαστουνάκια τυρί, λίγο κρεμμύδι και τυλίγουμε σε ρολό.

Τυλίγουμε το κάθε ρολό με 2 φέτες μπέικον και το συγκρατούμε με σπάγκο ή οδοντογλυφίδες, πιάνοντας μαζί κι ένα φύλλο φασκόμηλο.

Κατόπιν βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα ρολά, το ένα δίπλα στο άλλο.

Περιχύνουμε έπειτα με το κρασί και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.  

Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα και το μπέικον.

Σερβίρουμε αμέσως με τα κολοκυθάκια, τα οποία βράζουμε 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Τα φιλετάκια μας είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, πασπαλίζουμε τα φιλετάκια με λίγο θυμάρι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας