Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Νόστιμο χοιρινό με πιπεριές Φλωρίνης. Ιδανικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 κιλό χοιρινό από σπάλα, καθαρό κρέας
- 4 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε τετράγωνα κομματάκια
- 3 σκ. σκόρδο, χωρισμένες στη μέση
- 2 κ.σ. ξύδι
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Μισό κ.γλ. κόκκινο πιπέρι, καυτερό (προαιρετικά)
- 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, σε λωρίδες
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, να ροδίσει ελαφρά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ξύδι, την ντομάτα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Στο μεταξύ, τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε, τις αραδιάζουμε εδώ κι εκεί προσεχτικά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε 15 λεπτά ακόμη το μαγείρεμα, ώσπου να μείνει το φαγητό σχεδόν με το ελαιόλαδο του.
Τέλος, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Προσοχή, καθ' όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό. Κουνάμε μόνο κατά καιρούς την κατσαρόλα κυκλικά και δεξιά, αριστερά.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για χοιρινό
- Χοιρινό κρασάτο, νόστιμη και εύκολη συνταγή!
- Πεντανόστιμο χοιρινό, με πρασοσέλινο
- Χοιρινο λεμονάτο...αλλιώτικο
- Χοιρινό με τρίχρωμες πιπεριές και σάλτσα σόγιας
- Χοιρινό στην γάστρα με λαχανικά, σκέτη απόλαυση