Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Χοιρινό στην γάστρα με λαχανικά, σκέτη απόλαυση. Ιδανικό γεύμα για την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά συνταγής
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό χοιρινό ψαχνό, σε μεγάλα κομμάτια
- Μισό φλ. κόκκινο κρασί
- Αλεύρι, για αλεύρωμα
- 80 γρ. ελαιόλαδο (περίπου)
- 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, σε λεπτές φέτες
- 2 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
- 1 φύλλο δάφνη
- Μισό κ.γλ. θυμάρι
- 1 συσκευασία ντοματάκια
- 1 κύβο λαχανικών
- Μισό κ.γλ. μπούκοβο (σπόρο καυτερής πιπεριάς)
- Πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σε κατσαρόλα φαρδιά προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο (λιγότερο δηλαδή από το μισό φλιτζάνι), και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες.
Έπειτα, πασπαλίζουμε το θυμάρι, προσθέτουμε την δάφνη, τον κύβο, τα ντοματάκια μας, το μπούκοβο, το πιπέρι και το νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Εν τω μεταξύ σε τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, 4-5 κουταλιές της σούπας.
Αλευρώνουμε στην συνέχεια το κρέας και το ροδίζουμε στο τηγάνι.
Μετά, σβήνουμε με το κρασί και τρίβουμε ούτως ώστε να “ντεγκλασάρουμε” (να φύγουν δηλαδή τα υπολείμματα), την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Έπειτα, όλο μαζί το αδειάζουμε σε γάστρα ή σε πήλινο σκεύος.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες.
Το χοιρινό μας είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Αν δεν διαθέτετε γάστρα, μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε ταψί με λαδόκολλα.
- Δοκιμάστε τις γάστρες της Tupperware. Είναι ανθεκτικές και ψήνουν καλύτερα το κρέας.
- Πέρα από λαχανικά, μπορείτε να συνοδέψετε το χοιρινό και με πατάτες.
Άλλες συνταγές
- Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, γιορτινό λουκούμι
- Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες, της γιαγιάς Ελένης
- Χοιρινό κρασάτο, νόστιμη και εύκολη συνταγή!
- Χοιρινό με τρίχρωμες πιπεριές και σάλτσα σόγιας