Ντολμάδες μαρουλιού με μπακαλιάρο, μπελαλίδικοι και ωραίοι!

Υλικά συνταγής

Αν ψάχνετε να μαγειρέψετε ψάρι αλλά σε κάτι διαφορετικό, να μια πολύ καλή συνταγή για τον μπακαλιάρο όπου τον κάνουμε ντολμάδες μέσα σε μαρουλόφυλλα. Μαρουλοντολμάδες δηλαδή! Είναι λίγο μπελαλίδικη γιατί θέλει ξαλμύρισμα ο μπακαλιάρος αλλά δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε...

Υλικά Συνταγής

  • Μισό κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 25 μαρουλόφυλλα μεγάλα
  • 1 κρεμμυδι ξερό τριμμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 5 κλωνάρια ψιλοκομμένα σέλινο
  • Μισή σκελίδα σκορδο πολτοποιημένο
  • Μισό κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά ζωμού λαχανικών
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπερι

Εκτέλεση Συνταγής

Κατ’αρχάς υπενθυμίζω πως ο παστός μπακαλιάρος θέλει καλό ξαλμύρισμα, για 12 ώρες τουλάχιστον κατά τις οποίες πρέπει να του αλλάξουμε ο νερό 2-3 φορές.

Αφού λοιπόν ξαλμυρίσουμε καλά τον παστό μπακαλιάρο, τον καθαρίζουμε. Δηλαδή βγάζουμε τις πέτσες και τα κόκαλα και τον κόβουμε κομματάκια.

Έπειτα, σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε λίγο τα μαρουλόφυλλα να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το πιπέρι καγιέν, την ντομάτα, και τον ζωμό λαχανικών.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.

Βάζουμε λίγο από το μείγμα μας στο κέντρο κάθε μαρουλόφυλλου και το τυλίγουμε σαν να φτιάχνουμε ντολμάδες.

Έπειτα βάζουμε τους ντολμάδες σε σειρές στην κατσαρόλα, περιχύνουμε με τη μαργαρίνη που έχουμε ζεστάνει και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και πιπέρι.

Σκεπάζουμε τους μαρουλοντολμάδες μας με ένα πιάτο και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: