Ντοματόπιτα

Από eleni, 16 Μάιος, 2010

Αυτή είναι η συνταγή μου για πανεύκολη ντοματόπιτα που θα τους ξετρελάνει όλους. Δοκιμάστε τη!

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση.

Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Κατεβάζουμε το μίγμα απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε λίγα παραπάνω από τα μισά φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε ένα ένα.

Ανακατεύουμε στο μίγμα τις ελιές αφού βγάλουμε τα κουκούτσια και τις ψιλοκόψουμε και το ανθότυρο και το απλώνουμε στο ταψί.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, μόνο που τώρα δεν τα λαδώνουμε αλλά τα αλείφουμε με γάλα.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα μέχρι να πάρει η ντοματόπιτα χρώμα.

Καλή όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

eleni

πριν από 12 έτη 1 μήνας

Φυσικά, ανάλογα με το τυρί αλλάζει η γεύση. Μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε. Εγώ προτιμώ το ανθότυρο λόγω χαμηλών λιπαρών...

Οι νέες συνταγές μας