Ντοματόπιτα

Υλικά συνταγής

Πανεύκολη ντοματόπιτα που θα τους ξετρελάνει όλους.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση.

Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Κατεβάζουμε το μίγμα απο την φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε λίγα παραπάνω απο τα μισά φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε ένα ένα.

Ανακατεύουμε στο μίγμα τις ελιές αφού βγάλουμε τα κουκούτσια και τις ψιλοκόψουμε και το ανθότυρο και το απλώνουμε στο ταψί.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, μόνο που τώρα δεν τα λαδώνουμε αλλα τα αλείφουμε με γάλα.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτάα μέχρι 1 ώρα μέχρι να πάρει η ντοματόπιτα χρώμα.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Κι αν αντί για ανθότυρο, βάλεις κασεράκι; Θα γίνει πιο όμορφη η ντοματόπιτα, νομίζω...

Εικόνα: eleni

Φυσικά, ανάλογα με το τυρί αλλάζει η γεύση. Μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε. Εγώ προτιμώ το ανθότυρο λόγω χαμηλών λιπαρών...