Υλικά Συνταγής
Μια διαφορετική συνταγή που θα σίγουρα θα εκτιμήσετε. Το πιο νόστιμο κοτόπουλο με αβοκάντο και αρωματικά. Ένα ξεχωριστό πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλου (Μισό κιλό συνολικά)
- 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- Αρωματικά, ψιλοκομμένα (φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, μαϊντανός, βασιλικός)
- 1 αβοκάντο
- Μισό λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αφαιρούμε από τα στήθη του κοτόπουλου το κεντρικό κόκαλο, καθώς και τα λίπη και τις ίνες.
Χωρίζουμε κάθε στήθος στα δύο, έτσι ώστε να έχουμε 4 φιλέτα.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μαζί με 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε.
Τα ροδίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με 3 κουταλιές νερό και έπειτα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 5 με 6 λεπτά.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Κατόπιν, καθαρζίζουμε το αβοκάντο, το ανοίγουμε κατά μήκος και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Ψιλοκόβουμε το μισό αβοκάντο.
Βάζουμε και πάλι στη φωτιά το σκεύος όπου ροδίσαμε το κοτόπουλο, αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και μετά σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο αβοκάντο.
Μετά σβήνουμε με το χυμό από μισό λεμόνι, προσθέτουμε 1 κουταλιά από τα αρωματικά και ανακατεύουμε.
Τέλος, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιχύνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου με τη σάλτσα.
Το κοτόπουλο με αρωματικά είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Γαρνίρουμε την πιατέλα με το υπόλοιπο αβοκάντο, κομμένο σε φετάκια.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για κοτόπουλο
- Κοτόπουλο πολίτικο, λουκούμι!
- Κοτόπουλο α λα γκρέκο, με τέλεια γεύση και μεθυστικά αρώματα!
- Κοτόπουλο με άρωμα πορτοκαλιού, πρωτότυπη νοστιμιά!
- Κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια, πεντανόστιμο!
- Κοτόπουλο κρασάτο με κρεμμύδια, καραμελωμένη απογείωση!