Κοτόπουλο με άρωμα πορτοκαλιού, πρωτότυπη νοστιμιά!

Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ η συνταγή για κοτόπουλο, θα σας συνεπάρει με το άρωμά της. Ένα πιάτο με βασικό υλικό το πορτοκάλι, σε συνδυασμό με την ζουμερότητα του κοτόπουλου, πηγαίνει την κουζίνα μας σε άλλο γευστικό επίπεδο. Μια πρωτότυπη ιδέα, που θα τους εντυπωσιάσει όλους!

Υλικά Συνταγής

  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Μισό λεμόνι
  • 1 μικρο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο μας. Το αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι, ώστε να φύγουν τα πολλά νερά.

Έπειτα, το τεμαχίζουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το λάδι. Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό μας, το «σβήνουμε» με τον χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι αφού όμως πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει.

Τέλος, αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 30 λεπτάκια περίπου.

Αφού μαλακώσει το κοτόπουλο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το αφήνουμε για λίγο να τραβήξει τα ζουμιά του και να δέσει.

Σερβίρουμε γρήγορα στα πιάτα μας και απολαμβάνουμε το πιο αρωματικό κοτόπουλο που έχουμε φτιάξει.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λίγο ρύζι μπασμάτι, για ένα πλήρες γεύμα!
  • Προσοχή, τα κομμάτια που θα κόψουμε το κοτόπουλο θα πρέπει να είναι τόσο χοντρά όσο χρειάζεται για να ψηθούν και μέσα.

Άλλες συνταγές με κοτόπουλο

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: