Ψαρονέφρι γεμιστό με μπέικον

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Ψαρονέφρι γεμιστό με μπέικον. Ιδανικό ως κύριο πιάτο για τραπέζι. Δοκιμάστε το και θα καταπλήξετε τους πάντες.

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα χοιρινά (ψαρονέφρι), 500 γρ. το καθένα
  • 14 κ.γλ. Philadelphia με ζαμπόν
  • 1 αυγό
  • 7 φέτες μπέικον
  • Μισό φλ.τσ. μαυροδάφνη
  • Μισό φλ.τσ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε 7 ροδέλες.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το Philadelphia, με το αυγό.

Κόβουμε κάθε φέτα μπέικον, στη μέση.

Στην συνέχεια, τοποθετούμε τις ροδέλες του κρέατος σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και με ένα μαχαίρι ανοίγουμε στο κέντρο κάθε ροδέλας μία τρύπα.

Γεμίζουμε με το μείγμα τυριού – αυγού.

Τυλίγουμε κάθε ροδέλα, με ένα κομματάκι μπέικον.

Ανακατεύουμε το κρασί με το νερό, τα περιχύνουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα.

Έπειτα, βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, φροντίζοντας να έχει πάντα λίγο υγρό το ταψί.

Τέλος, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Το ψαρονέφρι μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το φαγητό μας με βραστά λαχανικά ή ρύζι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ψαρονέφρι

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: