Ρολά σολομού

Από mpampas-dimitris, 15 Δεκέμβριος, 2009
Μερίδες

Τα ρολά σολομού είναι ένα ορεκτικό πρωτότυπο και πολύ δημοφιλές στα μοντέρνα εστιατόρια. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ απλή.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση του τυριού: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το λεμόνι και τον άνηθο.

Παίρνουμε μία μεμβράνη και την απλώνουμε στον πάγκο. Τοποθετούμε τρεις φέτες σολομού συνεχόμενα με τις άκριες τους τοποθετημένες την μία πάνω στην άλλη. Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση του τυριού.Απο πάνω βάζουμε 3 φέτες ψωμιού επίσης ενωμένες μεταξύ τους. Στη συνέχεια απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση του τυριού. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο σολομό.

Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε το ρολό με μεμβράνη.

Τοποθετούμε το ρολό σολομού στην κατάψυξη για λίγη ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να "κολλήσουν" μεταξύ τους τα υλικά.

Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε τα ρολά σε λεπτές φέτες, όπως κόβουμε το ψωμί.

Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού, και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Προαιρετικά  περιχύνουμε λίγο λάδι.

Σερβίρεται κρύο.

Για να διατηρηθούν στο ψυγείο τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (33 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας