Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που μας ξυπνάει αναμνήσεις. Ρυζόγαλο που μοσχοβολάει γιαγιά! Παραδοσιακό, λιτό αλλά και πολύ θρεπτικό ταυτόχρονα. Τρώγεται χλιαρό, κρύο ή ακόμη κι αχνιστό. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή λιτ. γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη (ή 1 φλ. αν το θέλετε πολύ γλυκό)
- 1 φλ.τσ. ρύζι καρολίνα
- 1 βανίλια
- Κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε μικρό κατσαρολάκι σκεπάζουμε το ρύζι με κρύο νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να απορροφηθεί όλο το νερό.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.
Αφού βράσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το μισοβρασμένο ρύζι.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να πήξει ελαφρώς.
Θα πρέπει να ανακατεύουμε τακτικά για να μην «πιάσει» το ρυζόγαλο και σχηματίσει κρούστα στον πάτο της κατσαρόλας.
Έπειτα απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει.
Το μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια.
Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Το ρυζόγαλο μας είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Για έξτρα γεύση μπορούμε να τρίψουμε λίγη φλούδα (ακέρωτου) λεμονιού πάνω από το ρυζόγαλο.
- Αντί για ρύζι καρολίνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλασέ.
Σχετικές συνταγές
- Εύκολο ρυζόγαλο με ρύζι γλασέ
- Μαλακό και κρεμένιο ρυζόγαλο!
- Σπιτική κρέμα βανίλια ψημένη
- Εύκολο γλάσο βανίλιας
Πηγή: ewoman.gr