Σαβόρο

Υλικά συνταγής

Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα ψάρια και έπειτα τα τηγανίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι.

Μόλις γίνουν τα τοποθετούμε όπως είναι σε ένα μπωλ.

Έπειτα σωτάρουμε λίγο αλεύρι στο λάδι και το σβήνουμε με το ξύδι.

Bάζουμε στο τηγάνι το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει, το δεντρολίβανο και τις σταφίδες καθώς και ένα ποτήρι νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου ένα τέταρτο.

Αφήνουμε τη σάλτσα μας να κρυώσει και περιχύνουμε τα ψάρια μέχρι να τα σκεπάσουμε ολότελα.

Τώρα, το μυστικό: αφήνουμε τα ψάρια μέσα στη σάλτσα για μία εβδομάδα και σερβίρουμε με τσίπουρο!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.6 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Να και μια συνταγή για το αυθεντικό παλιό νησιώτικο σαβόρο!!!!Που ήταν τρόπος για να διατηρούν τα ψάρια εκτός ψυγείου, και δεν έβαζαν ποτέ ντομάτα όπως βάζουν τώρα...