Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά συνταγής

Το σουφλέ σοκολάτας είναι ένας σοκολατένιος πειρασμός για μικρούς και μεγάλους. Σερβίρεται πάντα ζεστό και τρώγεται είτε σκέτο είτε με παγωτό, κρέμα γάλακτος, κλπ.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ και «χτυπάμε» μέσα τα 4 αυγά και τους 4 κρόκους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη που «χτυπήσαμε» πριν. Ανακατεύουμε απαλά και ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.

Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια.

Σε αυτή τη φάση, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και να το ψήσουμε αργότερα. Προσοχή: το μείγμα διατηρείται μέχρι 3 μέρες στο ψυγείο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς, για πέντε λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως! Το σουφλέ σοκολάτας είναι έτοιμο.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.2 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: