Χοιρινό με σέλινο, η συνταγή της μαμάς Κατερίνας

Υλικά συνταγής

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο. Αυτή εδώ είναι η συνταγή της μαμάς για χοιρινό με σελινόριζα (φρικασέ). Είναι από τις κλασικές συνταγές για τα κυριακάτικα τραπέζια του χειμώνα. Εμείς το τρώμε και στο χριστουγεννιάτικο Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι. Για κάποιους, αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος για να τρώμε το χοιρινό...

Πλένουμε την σελινόριζα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια κυδωνάτα. Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε και αυτο σε μικρά κομμάτια.

Βράζουμε το σέλινο σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και πετάμε το ζουμί.

Πλένουμε καλά το κρέας, και το στεγνώνουμε σε ρολό κουζίνας.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι, ανάβουμε την φωτιά και γυριζουμε το κρέας μερικές φορές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 κούπες ζεστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί καλά και να αποροφήσει μεγάλη ποσότητα απο τα υγρά του.

Όταν ψηθεί, προσθέτουμε το βρασμένο σέλινο, κουνάμε την κατσαρόλα (ποσοχή δεν ανακατεύουμε) για να εννοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι.

Παίρνουμε λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα, το βάζουμε μέσα στα αυγά και σιγά σιγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στην κατσαρόλα.

Κουνάμε με τα χέρια μας την κατσαρόλα, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρεται ζεστό

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Εικόνα: mary1974

είναι αυτό που έψαχνα... Θα το κάνω σήμερα κιόλας, καθοτι έχει ζητηθει από τον σύζυγο!! Ωραια η ιδέα για το ζεματισμα στην αρχη, υποθέτω ότι είναι για να φύγει η έντονη μυρωδιά του? Μπράβο!!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: