Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Θα φτιάξουμε ένα απαλό και νόστιμο σουφλέ σκέτη απόλαυση για τον ουρανίσκο μας...
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε τη σάλτσα απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Τοποθετούμε το μίγμα σε σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει ή να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρεται ζεστό αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.