Caldeirada de peixe, το υπέροχο Πορτογαλικό στιφάδο ψαριού!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 07/02/2022

Caldeirada de peixe. Μια πηχτή σούπα, που φτιάχνεται με ψάρια και όστρακα του Ατλαντικού. Η ιδιαιτερότητα της είναι το εξαιρετικό άρωμα που του δίνουν τα φρέσκα μυρωδικά. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. φιλέτο ψαριού
  • 1 κιλό μύδια και κυδώνια, ανάμεικτα
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 3 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κλαράκια σέλερι, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1 κομμάτι φινόκιο, κομμένο σε φέτες
  • 5 ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού
  • 1 λίτ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε τα όστρακα και τα βουρτσίζουμε καλά.

Αφού βράσουμε σε λίγο νερό, πετάμε τα κλειστά σουρώνουμε το ζωμό τους και τον κρατάμε.

Στη συνέχεια πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα κόβουμε σε μικρές μερί-δες και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σέλερι, τα πράσα, την πιπεριά, τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη, τη φλούδα του πορτοκαλιού και τέλος το ζωμό ή το νερό.

Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τη δάφνη και τη φλούδα πορτοκαλιού, αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και τη χτυπάμε λίγη λίγη στο μπλέντερ, για να γίνει ομοιογενής πολτός.

Μεταφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.

Κατόπιν ρίχνουμε το ζωμό από τα όστρακα, τα φιλέτα των ψαριών και τα βράζουμε για 15 με 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μερίδες των ψαριών).

Αν η σούπα είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να βράσουν τα φιλέτα.

Προσθέτουμε τα όστρακα που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά.

Τέλος αλατίζουμε τη σούπα και ρίχνουμε το πιπέρι καγιέν στην ποσότητα που θέλετε.

Το στιφάδο ψαριού είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Η σούπα ανάλογα με την ποσότητα του καγιέν, γίνεται όσο καυτερή επι-θυμούμε.
  • Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό ψαριών.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας