Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που όμοια της δεν υπάρχει. Σπαγγέτι με 7 λαχανικά, του ονείρου! Όλες οι γεύσεις σε ένα πιάτο. Αν αγαπάτε τις μακαρονάδες, δοκιμάστε την οπωσδήποτε. Θα ξετρελαθείτε!
Υλικά συνταγής
- Μισό κιλό σπαγγέτι
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, κομμένες σε ζαράκια
- Μισό φλ. φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 φουντίτσες φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Για τα λαχανικά
- 1 κολοκυθάκι, μέτριο
- 1 κίτρινο κολοκυθάκι, μέτριο
- 1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς σπόρους
- 1 πιπεριά κίτρινη, χωρίς σπόρους
- Μισή μελιτζάνα φλάσκα
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, χοντροκομμένες, χωρίς σπόρους
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φουντίτσα φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι, χοντρό
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό και το θυμάρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά για να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Περνάμε το μείγμα από το μαχαίρι του μίξερ, μέχρι να γίνει πουρές, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Έπειτα ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο, αρχίζοντας το σοτάρισμα των λαχανικών.
Ρίχνουμε πρώτα το κολοκύθι και το κίτρινο κολοκύθι για 3 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Συνεχίζουμε με τις πιπεριές για 3 λεπτά και τις μεταφέρουμε στο ταψί.
Κατόπιν, είναι η σειρά της μελιτζάνας μαζί με το κρεμμύδι για 5 με 6 λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε και αυτά στο ταψάκι.
Τελειώνουμε με τις ντομάτες, σοτάροντας για 3 με 4 λεπτά και τις περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά.
Μετά, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιοδικά.
Παράλληλα, βράζουμε al dente τα σπαγγέτι, σε αλατισμένο νερό.
Τέλος, βγάζουμε το ταψί με τα λαχανικά από το φούρνο, ζεσταίνουμε τη σάλτσα, σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχια και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, ελιές και τριμμένο πεκορίνο.
Σχετικές συνταγές
- Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό
- Σπαγγέτι με καλαμάρια, σκέτη νοστιμιά!
- Σπαγγέτι πουτανέσκα, η πιο νόστιμη Ιταλική μακαρονάδα!
- Σπαγγέτι με λευκή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς!
- Σπαγγέτι alle vongole