Σπαγγέτι πουτανέσκα, η πιο νόστιμη Ιταλική μακαρονάδα!

Υλικά συνταγής
Σπαγγέτι πουτανέσκα, η πιο νόστιμη Ιταλική μακαρονάδα!

Βαρεθήκατε να τρώτε συνεχώς τα ίδια μακαρόνια; Σας έχουμε κάτι διαφορετικό. Μία συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Σπαγγέτι πουτανέσκα, η πιο νόστιμη Ιταλική μακαρονάδα! Συνδυάζει μοναδικές γεύσεις. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής 

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 χούφτα ελιές Καλαμών
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 6-7 φιλέτα αντσούγιας, στο ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ολόκληρα
  • Λίγο τσίλι, ξερό
  • Ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
  • Φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σπάμε τις ελιές και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Στην συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο των ελιών, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και αμέσως ρίχνουμε και τις ελιές.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να σοταριστούν.

Προσθέτουμε τη κάπαρη και τις αντσούγιες.

Αφήνουνε να σοταριστούν καλά.

Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ντοματάκια, το τσίλι, τη ρίγανη και λίγο μαϊντανό.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα κρατώντας λίγο από το νεράκι τους, ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο στα μακαρόνια, ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε στα μακαρόνια τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Τελευταία στιγμή ρίχνουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα φύλλα του βασιλικού.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, σε ατομικά πιάτα.

Τέλος, πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο, με φλούδες παρμεζάνας και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε και μπούκοβο πέρα από τσίλι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: