Μαρμελάδα φράουλα, σπιτική και φρουτένια!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 03/08/2023

Τι καλύτερο από το να φτιάξετε μόνοι σας μια ωραία σπιτική μαρμελάδα; Προμηθευτείτε φράουλες και φτιάξτε αυτή την υπέροχη συνταγή. Αλείψτε την μαρμελάδα πάνω στο ψωμάκι σας και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 60 γρ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη.

Τις λιώνουμε με το χέρι.

Στην συνέχεια, τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.

Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 100 βαθμούς Κελσίου (η μαρμελάδα να πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι).

Στο τέλος, αφού κρυώσει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές.
  • Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα βάζουμε τρία πιατάκια στην κατάψυξη. Αφού έχει βράσει περίπου 10 λεπτά η μαρμελάδα, βάζουμε πάνω στο ένα πιατάκι 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Το βγάζουμε και προσπαθούμε να κάνουμε μια γραμμή στη μαρμελάδα, με το δάχτυλό μας. Αν μπορούμε να κάνουμε τη γραμμή χωρίς να προσπαθεί η μαρμελάδα να ξαναενωθεί, τότε είναι έτοιμη. (Τα άλλα δύο πιατάκια είναι για την περίπτωση που δεν πετύχει το πρώτο. Τότε θα συνεχίσετε με το δεύτερο, μετά από λίγη ώρα).

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (8 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας