Συκωτόπιτα

Υλικά συνταγής

Η πίτα με συκώτι και τυριά είναι μια διαφορετική πίτα, που όμως αρέσει σε πολύ κόσμο. Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, αυτή η συνταγή είναι απλή και γρήγορη. Σε μία ωρίτσα, θα έχετε έτοιμη συκωτόπιτα...

Αρχικά, βράζουμε το συκώτι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε τα τυριά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το συκώτι, τα τυριά, την ρίγανη,τα αυγά, λίγο ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι.

Εάν η γέμισή μας είναι νερουλή, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Απλώνουμε τα μισά φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε την μισή γέμιση, γυρίζουμε λίγο στα πλάγια για να μην χυθεί η γέμιση, και τυλίγουμε σε ένα μπαστούνι. Προσοχή, μην το τυλίξουμε σφιχτά.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το δεύτερο μπαστούνι με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.

Τοποθετούμε τα μπαστούνια της συκωτόπιτας σε ένα ταψί, προσέχοντας να αφήσουμε αρκετό κενό ανάμεσά τους

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα καταψύξουμε.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Η συκωτόπιτά μας είναι έτοιμη.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 
Διαδώστε: