Τηγανητό κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν

Συνταγή από giagia-eleni | Ενημερώθηκε στις 08/01/2022

Το τηγανητό κοτόπουλο δεν είναι προνόμιο των φαστφουντάδικων. Μπορούμε σχετικά εύκολα και υγιεινά να το απολαύσουμε στο μεσημεριανό μας ή ως έδεσμα σε γιορτές με αυτή τη συνταγή.

Αρχικά, πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, λίγο μεγαλύτερα από μπουκιές.

Παίρνουμε ένα μπωλ, και βάζουμε μέσα το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο, την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και όσο τριμμένο δυόσμο θέλουμε. Οσο περισσότερο, τόσο πιο μυρωδάτο θα γίνει το τηγανητό κοτόπουλο (αρκεί να μην το παρακάνουμε!).

Έπειτα, διαλύουμε το σαφράν σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο μπωλ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά, και έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπωλ και το κοτόπουλο.

Σε αυτό το σημείο, σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να "τραβήξει" τις ουσίες των μπαχαρικών και του γιαουρτιού.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου, με όσο γιαούρτι έχουν πάνω, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Μόλις τα κομμάτια του κοτόπουλου ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.

Το πιο σούπερ τηγανητό κοτόπουλο με σαφράν είναι έτοιμο. Περιχύνουμε με μπόλικο χυμό λεμόνι και σερβίρουμε με γιαούρτι αν έχει περισσέψει.

Το τηγανητό κοτόπουλο είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.9 (36 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας