Τηγανητό κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν

Υλικά συνταγής

Το τηγανητό κοτόπουλο δεν είναι προνόμιο των φαστφουντάδικων. Μπορούμε σχετικά εύκολα και υγιεινά να το απολαύσουμε στο μεσημεριανό μας ή ως έδεσμα σε γιορτές...

Καταρχήν, πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, λίγο μεγαλύτερα από μπουκιές.

Παίρνουμε ένα μπωλ, και βάζουμε μέσα το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο, την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και όσο τριμμένο δυόσμο θέλουμε. Οσο περισσότερο, τόσο πιο μυρωδάτο θα γίνει το τηγανητό κοτόπουλο (αρκεί να μην το παρακάνουμε!).

Επειτα, διαλύουμε το σαφράν σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο μπωλ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά, και έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπωλ και το κοτόπουλο.

Σε αυτό το σημείο, σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να "τραβήξει" τις ουσίες των μπαχαρικών και του γιαουρτιού.

Επειτα, παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου, με όσο γιαούρτι έχουν πάνω, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Μόλις τα κομμάτια του κοτόπουλου ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.

Το πιο σούπερ τηγανητό κοτόπουλο με σαφράν είναι έτοιμο. Περιχύνουμε με μπόλικο χυμό λεμόνι και σερβίρουμε με γιαούρτι αν έχει περισσέψει. Καλή όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 9)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Καταπληκτικο!!!!!!