Τιραμισού light, σκέτη απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 29/05/2023

Η συνταγή για το πιο λαχταριστό γλυκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Τιραμισού, light, σκέτη απόλαυση! Το γλυκό αυτό προέρχεται από την Ιταλία και σημαίνει «ανέβασε με» ή «σήκωσε με». Φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και προσφέρει μοναδικές γεύσεις και αρώματα.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 μισή κ.γλ. άρωμα βανίλιας
  • 250 γρ. τυρί κρέμα light, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. στιγμιαίος καφές εσπρέσο, σε σκόνη
  • 60 γρ. ζεστό νερό
  • 1 φλ. κρύο νερό
  • 500 γρ. έτοιμο κέικ ή παντεσπάνι σε φέτες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος light, χτυπημένη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη για 1 με 2 λεπτά, να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και χτυπάμε, ώσπου να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το τυρί κρέμα, χτυπώντας, ώσπου να γίνει απαλό μείγμα.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο μπολ.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Διαλύουμε σε μπολ τη σκόνη του καφέ στο ζεστό νερό και προσθέτουμε και το κρύο νερό.

Έπειτα βουτάμε γρήγορα τις φέτες του κέικ στο μείγμα του καφέ γυρίζοντας χωρίς να μουλιάσουν.

Τακτοποιούμε στη βάση από αβουτύρωτο μακρόστενο ταψί (26Χ18 εκατοστά), ισιώνοντας με τα δάχτυλα μας την επιφάνεια και κολλώντας τις φέτες μεταξύ τους, να ενωθούν.

Κατόπιν πασπαλίζουμε με τη μισή σοκολάτα.

Αδειάζουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα της κρέμας του τυριού, ανακατεύουμε και βάζουμε επάνω στη σοκολάτα.

Τέλος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Η τιραμισού είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Στην Ιταλία η τιραμισού φτιάχνεται με μασκαρπόνε, ένα «πλούσιο» τυρί για άλειμμα, που αφήνει μια ευχάριστη γεύση στο τελείωμα με το άρωμα του δυνατού καφέ και τη γλυκιά κρέμα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας