Ζαμπαλιόνε με φράουλες, το υπέροχο Ιταλικό γλυκό!

Από Ρεμί, 5 Νοέμβριος, 2021
Μερίδες

Η συνταγή για ένα εύκολο γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή.  Το ζαμπαλιόνε (zabaglione), είναι γνωστό ως η ιταλική κρέμα με το μπεζ – κίτρινο χρώμα, την παχύρρευστη μορφή και τη δροσάτη γεύση, που ρίχνουμε πάνω από τις φράουλες. Γρήγορο, λαχταριστό και πάνω από όλα πεντανόστιμο!

Yλικά συνταγής

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. γλυκό κρασί (τύπου Σαμιώτικου ή Κυπριακής κουμανταρίας)
  • 1 μικρή πρέζα κανέλας
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Εκχύλισμα βανίλιας (1/4 κ.τσ)
  • 5 κ.τσ. τζίντζερ κονσέρβας, ψιλοκομμένο
  • 90 γρ. κρέμα σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ, μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρώμα και να αφρίσουν.

Συμπληρώνουμε με το κρασί και την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χτυπάμε καλά το νέο μείγμα μας κρατώντας το μπολ που το περιέχει πάνω ακριβώς από μία κατσαρόλα με ζεστό (προσοχή, όχι βραστό) νερό.

Όταν δούμε ότι το μείγμα μας παίρνει όγκο, ανοιχτό χρώμα και μία παχύρρευστη μορφή, το τραβούμε από τη θερμότητα και το ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει.

 Κατόπιν, προσθέτουμε το τζίντζερ και τη σαντιγί.

Ανακατεύουμε και πάλι και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Τέλος, το περιχύνουμε πάνω από τις φράουλές μας, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει σε ένα μεγάλο ποτήρι του λικέρ (εκείνο με το μεγάλο θόλο και τον κοντό λαιμό).

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Πέρα από φράουλες μπορούμε να προσθέσουμε στο γλυκό και ράσμπερι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (8 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας