Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα σας μαγέψει. Πέρκα στιφάδο, λουκούμι! Δοκιμάστε να την φτιάξετε και θα μας θυμηθείτε. Κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, κατεψυγμένα
- 165 γρ. ελαιόλαδο
- 5 σκ. σκόρδο
- 80 γρ. κρασί, κόκκινο
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 1 κιλό πέρκα
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αφαιρούμε προσεχτικά τον εξωτερικό φλοιό από τα κρεμμυδάκια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα, την κέτσαπ, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, προσθέτοντας και λίγο νερό, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει ελαφρά η σάλτσα, για 1 ώρα περίπου.
Μετά, ξεπλένουμε την πέρκα, την κόβουμε σε μερίδες και τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.
Περιχύνουμε με τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα.
Κατόπιν, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15 λεπτά.
Τέλος, αφαιρούμε το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κέτσαπ, με 1 κουταλιά ξίδι και 1 κουταλάκι ζάχαρη.
Άλλες συνταγές
- Σαλιγκάρια στιφάδο, ο καλύτερος κρασομεζές!
- Νόστιμα καλαμαράκια στιφάδο
- Κουνέλι στιφάδο
- Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα