Κουλούρια Fougasse, αλμυρά και πεντανόστιμα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/08/2023

Η συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Κουλούρια Fougasse, αλμυρά και πεντανόστιμα! Τα ψωμάκια Fougasse προέρχονται από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από την περιοχή της Προβηγκίας. Η παρασκευή τους είναι πολύ εύκολη και απλή και η διαδικασία τους μοιάζει με αυτή της λαγάνας. Το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 350 γρ. νερό
  • 10 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε στο μπολ του μίξερ το νερό και μετά τη μαγιά με αλάτι και ζάχαρη.

Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά σε μέτριας ταχύτητας μίξερ, για 8 περίπου λεπτά.

Το βγάζουμε, το βάζουμε σε άλλο, λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει μόνο του μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.

Τέλος το πλάθουμε σε μικρές μερίδες, πασπαλίζουμε με ελιές ή τυρί ή ντομάτα λιαστή ή σουσάμι (ή και όλα μαζί) και ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί μέχρι να ροδοκοκκινήσουν στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 με 20 λεπτά (ανάλογα το μέγεθός τους).

Τα κουλούρια Fougasse είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πέρα από φέτα, μπορούμε να προσθέσουμε στη επιφάνεια της ζύμης και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας