Υλικά Συνταγής
Ψάχνετε μια ωραία και διαφορετική συνταγή; Σας έχουμε την λύση. Νόστιμα και αλμυρά κουλουράκια με σπανάκι. Υγιεινά και πάνω από όλα γευστικά. Φτιάξτε αυτή την συνταγή για 30 κουλουράκια περίπου.
Υλικά συνταγής
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Μισό κ.γλ. σόδα
- 1 μισή κ.γλ. ζάχαρη
- Μισή κούπα πουρέ από σπανάκι κατεψυγμένο
- 1 μικρό πράσο, μόνο το άσπρο μέρος τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 70 γρ. περίπου ρόφημα σόγιας
- 50 γρ. περίπου μαύρο πιπέρι
- 50 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
- 75 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κοσκινίζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά μαζί και κάνουμε στο κέντρο ένα λάκκο.
Σοτάρουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ρόφημα σόγιας κι όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, ώσπου να μαλακώσουν για 5 λεπτά περίπου.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Τα αδειάζουμε στο μπολ του πολυμίξερ, μαζί με το σπανάκι, τον άνηθο, το πιπέρι, το μαγειρικό λίπος και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο - λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ τη ζύμη, γιατί τα κουλουράκια δε θα γίνουν αφράτα.
Μετά, παίρνοντας κομμάτια ζύμης πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τέλος, τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, στρωμένο σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Τα κουλουράκια με σπανάκι είναι έτοιμα.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Όταν βγάλουμε τα κουλουράκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. Έπειτα τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.
- Αντί για πουρέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι το οποίο πλένουμε, ζεματίζουμε και στύβουμε πολύ καλά.
Άλλες συνταγές
- Πασχαλινά κουλουράκια
- Σπιτικά κουλουράκια με σουσάμι!
- Κουλουράκια λαδιού νηστίσιμα
- Λαλάγγια, τα λαδοκούλουρα της Μεσσηνίας
- Τάρτα σπανάκι καλοκαιρινή