Ταμπουροκεφτέδες ή δαβρόλια, η συνταγή από τη Χίο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Παραδοσιακοί ταμπουροκεφτέδες ή αλλιώς δαβρόλια.  Ταμπουράς λέγεται η χοντρή κόκκινη κολοκύθα στη Χίο και τα Δωδεκάνησα εξαιτίας της ομοιότητας της με το έγχορδο μουσικό όργανο ταμπουρά. Συνοδεύει ιδανικά το ουζάκι σας. Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • Ταμπουράς (κόκκινη κολοκύθα)
  • Τυρί
  • Κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βγάζουμε τη φλούδα από τον ταμπουρά.

Τον κόβομε σε κομματάκια και τα βράζουμε.

Τα στραγγίζουμε στην τρυπητή.

Στη συνέχεια βάζουμε τυρί και μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε, αφού πρώτα τα λιώσουμε.

Έπειτα βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μισό αλεύρι, τα ανακατεύουμε και μετά ανοίγουμε την κρούστα.

Διαμοιράζουμε το υλικό στην κρούστα και βάζουμε και την υπόλοιπη κρούστα από πάνω.

Μετά τα κόβουμε με ποτήρι και τα βράζουμε σε νερό ώστε να ψηθούν.

Αφού τους βγάλουμε από το βραστό νερό, τέλος τσιγαρίζουμε βούτυρο και τριμμένο τυρί και τους περιχύνουμε.

Οι ταμπουροκεφτέδες είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Παρ΄ ότι ταμπουράς στη Χίο λέγεται η χοντρή κόκκινη κολοκύθα, για αυτή τη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κίτρινη.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας