Μπουρεκάκια χιώτικα γεμιστά

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Μπουρεκάκια χιώτικα γεμιστά. Ένα νόστιμο γλύκισμα για κάθε ώρα της ημέρας. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φλούδα μανταρινιού, σε κομματάκια
  • 2 κούπες αμύγδαλα
  • 25 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • Φύλλο κρούστας, λεπτό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τις φλούδες του μανταρινιού και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε.

Μέσα στη μαργαρίνη, ρίχνουμε τα αμύγδαλα αλεσμένα, τη ζάχαρη και το μανταρίνι.

Τα βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία τα ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να γίνουν ένα μίγμα.

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες μακρόστενες.

Έπειτα, λαδώνουμε το κάθε φύλλο.

Το διπλώνουμε στη μέση και ξαναλαδώνουμε.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκι.

Τέλος, τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Πασπαλίζουμε τα μπουρεκάκια με ζάχαρη άχνη.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: