Φατούς (ΛΙΒΑΝΟΣ)

Υλικά συνταγής

Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά τετραγωνάκια.
Τον δύοσμο, τον βασιλικό και τον μαιντανό τα ψιλοκόβουμε καλά.

Προσπαθούμε να χωρίσουμε τις πίτες στην μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.

Αφού έχουμε βάλει όλα τα υλικά μέσα σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι,το χύμο από τα λεμόνια και το λάδι.

Πριν την σερβίρουμε, σπάμε με τα χέρια μας την πίττα και την ρίχνουμε μέσα.

Αν θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή αντί για την πίττα βάζουμε το πλιγούρι και αφήνουμε την σαλάτα 3 περίπου ώρες στο ψυγείο για να φουσκώσειτο πλιγούρι και έχουμε μια σαλάτα ΦΑΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 7)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Ωραία σαλάτα! :)

Λυπάμαι πολύ αλλά ΚΑΝΕΝΑ από τα πιο κάτω υλικά ΔΕΝ μπαίνουν στο ταμπουλε. Η καταγωγή μου είναι κατα το ήμισυ από τον Λίβανο άρα γνωρίζω την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ συνταγή και πιστέψτε με δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτή. 2 πράσινες πιπερίες 3 μεγάλα αγγούρια 6-7 κεφάλια ραπανάκια ένα ματσάκι δύοσμο λίγο βασιλικό ένα κρεμμύδι ξερό 5-6 κρεμμύδια χλωρά 3-4 λεμόνια 2 αραβικές πίττες πιπέρι
Εικόνα: eleni

καταρχήν ευχαριστούμε για την παρατήρηση, αν και η χρήστρια alexandra δεν έχει απαντήσει ακόμα, μάλλον δεν το έχει δει. Γενικά, η συνταγή για κάποιο φαγητό μπορεί να έχει αρκετές παραλλαγές... σε συτήν την περίπτωση δεν πιστεύω οτι υπάρχει σωστή και λάθος συνταγή. ο τρόπος που φτιάχνει κάποιος μία συνταγή εξαρτάται απο τις προτιμήσεις του. Παρ'όλα αυτά στο supersyntages είναι δεκτές όλες οι παραλλαγές κάποιου φαγητού.
Εικόνα: ALEXANDRA

Την συνταγή την έχω από την νονά μου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βυρητό. Τώρα το ότι είναι διαφορετική απο αυτή που ξέρετε δεν λέει κάτι, γιατί αν ρωτήσουμε 10 διαφορετικά άτομα από διαφορετικά χωρία στην Ελλάδα πως φτίαχνονται οι φακές ο καθένας θα μας πει άλλα.Για αυτό υπάρχουν και τα βιβλία συνταγών και τα site γιατί αν ήταν όλες οι συνταγές ίδιες δεν υπάρχει λόγως να υπάρχουν όλα αυτά..