Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή διαφορετική από τις άλλες. Αλμυρή γαλατόπιτα με μακαρόνια, η συνταγή από τη Λευκάδα. Ιδανική πρόταση για πρώτο πιάτο. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή λίτ. γάλα
- 5 αυγά
- 125 γρ. μακαρόνια Νο 10 (βρασμένα με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο)
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Βανίλια
- Κανέλλα
- Γαρύφαλλο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει.
Στη συνέχεια σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τ' αυγά και ρίχνουμε σ' αυτά και τα αρωματικά (βανίλια, γαρύφαλλο και κανέλα).
Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μερικές κουταλιές από την κρέμα που έχουμε φτιάξει και ενώνουμε το μείγμα αυτό με την κρέμα.
Έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το βούτυρο.
Κατόπιν σ’ ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει ελαφρά, απλώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια και από πάνω απλώνουμε την κρέμα.
Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα.
Η γαλατόπιτα με μακαρόνια είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά της πίτας και λίγο φέτα.
Άλλες συνταγές
- Η πιο ωραία γαλατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
- Παραδοσιακή γαλατόπιτα, όνειρο!
- Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια
- Πίτα με ανθότυρο