Φακές σούπα

Υλικά συνταγής

Οι φακές είναι μια παραδοσιακή και νόστιμη σούπα για όλη την οικογένεια.

Καταρχήν, πλένουμε τις φακές.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τις φακές με το κρασί, το τριμμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Μετά, βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, μέχρι να σκεπαστούν οι φακές, προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα. Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί και παραπάνω από μία ώρα.

Μόλις δούμε ότι οι φακές έχουν μισοβράσει, προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε πάλι τις φακές να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να ρουφήξουν λίγο το ζουμάκι τους.

Οι φακές μας είναι έτοιμες!!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 10)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Τη δοκίμασα σήμερα και βγήκε τέλεια ! Σαν της γιαγιάς οι φακές, είπαν τα παιδιά. Εγώ τις τσιγαρισα στην χύτρα και μετά έκλεισα τη χύτρα και τις άφησα να βράσουν γρήγορα για 10 λεπτά. Μετά άνοιξα τη χύτρα για να φύγει ο ατμός, πρόσθεσα λίγο νερό και μια συσκευασια χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο, αλάτι πιπέρι και δαφνόφυλλα και τις άφησα πάλι να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα αλλά με ανοικτό καπάκι.

Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: