Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό σας τραπέζι. Απολαυστική Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα. Χρειάζεται λίγο κόπο, αλλά πραγματικά αξίζει. Θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!
Υλικά συνταγής
- 75 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. σταφίδες, ξανθές
- 50 γρ. σταφίδες, μαύρες
- 25 γρ. λεπτές φλούδες πορτοκάλι
- 50 γρ. Μπράντι πορτοκάλι
- 25 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. γάλα εβαπορέ
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
- 2 κ.γλ. άρωμα βανίλιας
- Μισό κ.γλ. κανελογαρύφαλλα
- 1 ξύσμα πορτοκάλι
- 225 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε τα βερίκοκα, τις ξανθές και μαύρες σταφίδες, το πορτοκάλι και τα κερασάκια σε μπολ.
Τα περιχύνουμε με το μπράντι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να "ποτίσουν" για 2 με 3 ώρες ή και αποβραδίς.
Στην συνέχεια, ανακατεύουμε το γάλα, τη βανίλια, την κρέμα και τα κανελογαρύφαλλα.
Ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες ή ώσπου να παγώσει καλά.
Έπειτα, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπολάκι επάνω από κατσαρόλα, με ζεστό νερό.
Τέλος, περιχύνουμε με τη σοκολάτα την πουτίγκα λίγο πριν τη σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μπορούμε να διακοσμήσουμε την πουτίγκα με φυλλαράκια γκι.
Σχετικές συνταγές
- Αφράτη πουτίγκα διπλοφουρνιστή
- Εύκολη τάρτα με μους σοκολάτας και «μπισκοτένια» βάση
- Ψωμί κρεμ καραμελέ, Η φαντασίωση του γλυκατζή!
- Xριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα