Αφράτη πουτίγκα διπλοφουρνιστή

Υλικά συνταγής
Αφράτη πουτίγκα διπλοφουρνιστή

Μια γλυκιά συνταγή για όλες τις ώρες στο σπίτι. Αφράτη πουτίγκα διπλοφουρνιστή. Απολαύστε την για brunch, για επιδόρπιο και όπως αλλιώς θέλετε. Είναι το ίδιο γευστική πάντα!

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. μαρμελάδα αγριοκέρασο  
  • 570 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 110 γρ. ψίχα άσπρου ψωμιού  
  • 110 γρ. ζάχαρη, καστανή  
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά, μεγάλα
  • Λίγο βούτυρο, για τα μπολάκια

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε το γάλα να βράσει με τη μισή ζάχαρη.

Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ξύσμα, τα ψίχουλα και το βούτυρο.

Τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Στην συνέχεια, χωρίζουμε τα αυγά και ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους στο μείγμα.

Μοιράζουμε σε μπολάκια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

Έπειτα, λιώνουμε τη μαρμελάδα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Την μοιράζουμε στα μπολάκια.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και μοιράζουμε στα μπολάκια.

Τέλος, πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Η πουτίγκα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Η πουτίγκα, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Μπορούμε να δοκιμάσουμε να την φτιάξουμε με τσουρέκι και με κρουασάν.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την μαρμελάδα με σοκολάτα ή και σιρόπι σοκολάτας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: