Xριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό. Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα. Απολαυστικό και πεντανόστιμο. Το καλύτερο σπιτικό κέρασμα κατά την περίοδο των εορτών. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!  

Υλικά συνταγής

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 170 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη  
  • 200 γρ. ανανάς γλασέ, ψιλοκομμένος
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. αχλάδια γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κόντιντα (φρουί γλασέ)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Μπράντι
  • 250 γρ. βούτυρο φυτικό
  • 1 μισή κ.σ. ρούμι
  • 400 γρ. σταφίδες  
  • 170 γρ. ψίχα από φουντούκια, τριμμένη
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Σέρυ
  • Φρούτα γλασσέ
  • 1 μισή κ.σ. λικέρ μανταρίνι
  • Καρύδια

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αναμιγνύουμε τα φρούτα γλασέ με τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.

Τα περιχύνουμε με μιάμιση κουταλιά μπράντι, το λικέρ μανταρίνι και το ρούμι.

Στην συνέχεια, στρώνουμε δύο μακρόστενες φόρμες κέικ 30 εκατοστών με λαδόχαρτο, αλειμμένο με βούτυρο.

Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, ώσπου να αφρατέψουν.

Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά.

Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι σταδιακά και στο τέλος το μείγμα των φρούτων και ξηρών καρπών.

Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στις φόρμες και το ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά, σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Όταν κρυώσουν τα κέικ, τα βγάζουμε από τις φόρμες και πετάμε το λαδόχαρτο.

Κατόπιν, τυλίγουμε κάθε κέικ με τουλπάνι ποτισμένο με μπράντι και σέρυ.

Τέλος, τα γαρνίρουμε με φρουί γλασέ και καρύδια.

Αφήνουμε τα κέικ τυλιγμένα στο τουλπάνι, 3 με 4 μέρες περίπου.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Το κέικ αυτό μπορούμε να το διατηρήσουμε και περισσότερες μέρες, πρέπει όμως να το βάλουμε στο ψυγείο.
  • Αν το αφήσουμε στο ψυγείο περισσότερο από 1 εβδομάδα, πρέπει να ξαναβρέξουμε το τουλπάνι με σέρυ και μπράντι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κέικ

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: