Απολαυστική μηλόπιτα Σίφνου με ανθότυρο

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 15/01/2021

Μια συνταγή που έρχεται από το υπέροχο νησί της Σίφνου. Απολαυστική μηλόπιτα με ανθότυρο. Οι ντόπιοι, την αποκαλούν μελόπιτα. Εύκολη, με απλά υλικά. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά συνταγής 

  • 700 γρ. ανθότυρο  
  • Μισό φλ. μέλι ρευστό
  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • Λίγο βούτυρο, για το άλειμμα
  • 5 αυγά
  • Μισό φλ. ζάχαρη άχνη και 1 κουταλιά επιπλέον για τη ζύμη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κανέλα και 1 κουταλιά επιπλέον για τη ζύμη
  • Καρύδια, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι και τις 2 κουταλιές κανέλα και τα κοσκινίζουμε.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, χτυπώντας στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το ανθότυρο μαζί με το μέλι, μέχρι να αφρατέψουν.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, κατόπιν τη ζάχαρη και το αλεύρι με την κανέλα, ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε ένα φύλλο ζύμης, σε βουτυρωμένο ταψί.

Σηκώνουμε τις άκρες, ώστε να σχηματιστεί μια θήκη για τη γέμιση και κόβουμε τα περισσεύματα γύρω γύρω από το ταψί.

Έπειτα, πασπαλίζουμε τη ζύμη με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και μία κουταλιά κανέλα.

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και χαράζουμε σταυρωτά, το κέντρο της πίτας.

Μετά, βάζουμε στο φούρνο το ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει η μηλόπιτα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα.

Τέλος, γαρνίρουμε το κέντρο της πίτας με καρύδια.

Η μηλόπιτα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε την πίτα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανθόμελο στην συνταγή μας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας