Εύκολα και γλυκά καραμελίνια

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Εύκολα και γλυκά καρεμελίνια. Τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια που έχετε φάει. Απολαύστε τα κάθε ώρα της ημέρας. Δεν θα μείνει ούτε ένα!

Υλικά συνταγής

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 175 γρ. ζάχαρη, μαύρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Μισό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ   
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 φακελ. βανίλια σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αναμιγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι, την βανίλια και το αυγό.

Δουλεύουμε το μείγμα καλά.

Στην συνέχεια, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολά πάχους 5 εκατοστών περίπου, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο, να κρυώσουν και να σφίξουν.

Έπειτα, αλείφουμε μια λαμαρίνα με βούτυρο.

Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες 3 με 4 χιλιοστά και τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα.

Τέλος, ψήνουμε τα καραμελίνια σε φούρνο προθερμασμένο στους 225 βαθμούς Κελσίου για 8 λεπτά, ώστε να πάρουν ανοικτό χρώμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Το βούτυρο να είναι τύπου βιτάμ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: