Απολαυστική μους με φουντούκια και κονιάκ

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που σίγουρα θα θελήσετε να ξαναφτιάξετε. Απολαυστική μους με φουντούκια και κονιάκ. Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα απογειώσει σίγουρα τη γεύση σας. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 180 γρ. φουντούκια
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ζεστό νερό
  • 6 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη.

Μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάμε σε πυρίμαχο μπολ με το σύρμα των αυγών ή με το μίξερ τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς, μέχρις ότου το μείγμα κρόκων – ζάχαρης φουσκώσει και ασπρίσει.

Στη συνέχεια, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ προσθέτοντας το κονιάκ.

Διαλύουμε τα φύλλα της ζελατίνης στο χυμό του λεμονιού ή σε ζεστό νερό και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Προσθέτουμε τα φουντουκιά και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί και στη συνέχεια την ενσωματώνουμε απαλά στο παραπάνω μείγμα.

Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε κι αυτή με απαλές κινήσεις.

Τέλος, αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει καλά. Η μους με φουντούκι και κονιάκ είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τη μους με κουτάλι σε ποτήρια, σκορπίζοντας ανάμεσα μερικά βατόμουρα ή ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα κλπ.).
  • Μπορούμε να διαλύσουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ζεστό νερό αντί για χυμό λεμονιού.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μους

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: