Υλικά Συνταγής
Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο αρνίσια παϊδάκια; Ειδικά τα συγκεκριμένα με μπέικον και μοτσαρέλα θα τα λατρέψετε. Συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου και η γεύση θα απογειωθεί!
Υλικά συνταγής
- 12 αρνίσια παϊδάκια, περίπου 900 γρ.
- Αλεύρι
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Μισή κ.σ. βασιλικός, ξερός
- 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 180 γρ. μπέικον
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά αφαιρούμε το λίπος, που τυχόν υπάρχει στα παϊδάκια.
Αλευρώνουμε τα παϊδάκια, τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι και μετά τα βουτάμε, διαδοχικά, στα χτυπημένα αυγά, στην τριμμένη φρυγανιά, στην παρμεζάνα και στα αρωματικά.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα παϊδάκια στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κατόπιν, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και ψήνουμε τα παϊδάκια, λίγα λίγα, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Τα βάζουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μετά, κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες.
Τοποθετούμε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος τα παϊδάκια, εναλλάξ με το μπέικον και τη μοτσαρέλα, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ψηθούν τα παϊδάκια.
Τέλος, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε αμέσως.
Τα παϊδάκια με μοτσαρέλα είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζουμε τα παϊδάκια με λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (1 κουταλιά της σούπας).
Σχετικές συνταγές
- Τα καλύτερα παϊδάκια στον φούρνο, με πατατούλες baby
- Αρνίσια Κεμπάπ απο την Ανατολή, λουκούμι!
- Σουβλάκια αρνίσια, χειροποίητα και χορταστικά!
- Σουβλάκια με ρύζι, σπιτικά και νόστιμα!