Αρωματικές φαρφάλες με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά συνταγής
Αρωματικές φαρφάλες με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια εύκολη συνταγή που όμως υπόσχεται μοναδικές γεύσεις. Αρωματικές φαρφάλες με κοτόπουλο και μανιτάρια. Ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Ένα πιάτο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο, κομμένο σε δοντάκια
  • Μισό κιλό φιλετάκια κοτόπουλου, σε κομματάκια
  • 250 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, σε φετάκια
  • Μισή κούπα κρασί, λευκό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρια, πολύχρωμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φαρφάλες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο να μαραθεί.

Ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρά.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλάτι, τα πιπέρια, την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου το φαγητό ν' αρχίσει να βράζει.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Έπειτα, βράζουμε τις φαρφάλες για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις στραγγίζουμε.

Τέλος, τις ρίχνουμε κι τις ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τις φαρφάλες.
  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε λιαστή ντομάτα στο πιάτο μας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής